Die 1 ding – Klein verandering groot verskil

[powerpress]

Ons begin ’n nuwe reeks die een ding. Wat is die een ding wat jy aan kan werk wat die groot verskil of deurbraak kan gee.

Baie mense begin elke jaar met pragtige mooi voornemens en dis gewoonlik ’n lys van goed. Gesonder leef en harder oefen veral as jy dalk ’n slegte gesondheids jaar gehad het. Groei in jou verhoudings veral as ons verhoudings uitmekaargeval het, geestelik dieper groei, beter rentmeester wees met my resources. Persoonlike ontwikkeling doen en die lys kan aangaan en gewoonlik die tyd van die jaar as ons eerlik is dan raak ons bietjie depro, ons is moeg want die jaar het ons gebully, ek het by niks van my mooi voornemens lys uitgekom nie.

En ek dink ’n groot rede hiervoor is omdat ek en jy op soveel goed gefokus het dat ons nie een ding reggekry het nie.

Ek weet nie van julle nie, maar soms kyk ek na mense wat in ’n sekere area dinge uit gesort het. En soms raak ek mismoedig want ek dink by myself ek weet nie wat se groot veranderinge en goed ek sal moet doen daarom reg te kry nie.

As ek vir julle moet vra hoe kan mens seker maak jy het gesonde, florerende huwelik. Een waar daar nog passion en verliefdheid is.

Gaan ek ’n lys van groot goed kry nè, Couple retreats, weeklikse date nights, kry aktiwiteite wat julle saam kan doen soos fietsry bergklim, gee mekaar spasie om ook jou eie passies uit te leef. En alles van die goed is goeie goed en baie nodig.

Maar wat as ek vir jou sê as jy ’n gesonde huwelik wil hê, al wat jy moet doen, is om elke dag saam te bid. En dis nie nodig vir ’n uur of ure nie soms dalk net 30 sek dalk net voor julle werk toe gaan of soms paar minute in die vanaand voor julle gaan slaap. As jy dit doen, sal julle ’n gesonde florerende huwelik hê. Nou meeste mense as hulle dit hoor is hulle en dalk is jou eerste reaksie nee dit kan nie so klein eenvoudige stap wees nie.

Maar dink daaroor ek kan nie vir iemand bid vir wie ek kwaad is of wie ek haat nie. Ek moet dinge uitpraat. Ek kan nie vir iemand bid as ek nie weet wat in hulle lewe aangaan nie so ons moet kommunikeer en luister na mekaar en belangstel. As ons bid is daar ’n geestelike konneksie.

Vriende die goeie nuus vir ons vanoggend is, dat dit is nie die groot goed wat die verskil maak nie dit is nie, dit is nie die huge aanpassings nie.

Dit is die klein veranderinge wat niemand sien nie wat die groot resultate bring wat almal wil hê. Ek glo dat jou jaar en volgende jaar kan anders wees kan beter wees, nie a.g.v. die groot veranderinge wat jy baie keer dink jy moet maak nie, maar a.g.v. die klein veranderinge wat jy begin maak wat niemand sien nie.

Ons lees vandag uit Sagaria 4:6-10 (Boodskap) Nou net vinnig agtergrond. Toe die gedeelte geskryf is. Was die tempel af gebreuk en die volk was gevange geneem. So dit was ’n baie lae punt in hulle geskiedenis. Hulle het nie huis om God in te aanbid nie en is nie eers in land waar hulle behoort te wees nie. 537 V.C kom Zerubbabel en lei ’n klomp Israeliete terug Israel toe.  So daar is hoop hulle is terug in land waar hulle moet wees. 18 jaar later kom God en sê  vir Koning Zerubbabel ek gaan jou krag gee om tempel te herbou.

So ons begin by vers 6 en laat toe dat die woord met jou praat.

6. Toe begin hy vir my verduidelik. Die Here wil vir Serubbabel sê: “Jy sal nie suksesvol wees deur militêre mag te gebruik nie. Dit sal jou ook nie help om op jou eie krag staat te maak nie. Dit is die Gees van die Here wat vir jou sukses sal gee. Dit is wat die Here sê!”

Vriende hier is die waarheid ek glo baie keer kry ons nie voornemens reg nie of ons kry dit nie reg om suksesvol te verander nie. Want ons probeer te veel uit ons eie krag dit doen. En soms begin ons en ons begin veranderings sien maar dit hou nie of jy probeer en probeer so hard maar jy wen nie dit voel of jy nêrens kom nie. Maar dis wanneer ek en jy in Sy krag in beweeg en ons toe laat dat die Heilige gees in ons en deur ons werk wat verandering gebeur. Dis nie deur ons krag wat transformasie kom nie, maar transformasie kom deur die Heilige gees wat in ons werk.

7 Geen probleem of struikelblok sal in sy pad staan nie. Al voel dit soos ’n berg wat in sy pad staan, dit sal gelyk gemaak word soos ’n plat vlakte.

Vriende maak nie saak wat God jou roep vandag om aan te werk nie wat se 1ding hy vir jou sê om te verander nie daar is niks op aarde wat jou sal kan keer om dit te doen nie.

Wanneer Serubbabel die laaste steen in die tempel inbou, sal die mense skree: “Mag dit goed gaan, mag dit goed gaan met die tempel!”

Dan is dit net so ontsagwekkend dat voor die werk begin sien God kla die eindresultaat. Wat ook al God jou roep om vandag te begin verander of aanwerk of te begin doen Hy sien kla wat die resultaat kan wees as ek en jy oorgee en dit deur Sy krag doen.

8 Daarna het die Here weer met my gepraat en gesê wat ek moet sê:9 “Serubbabel het die fondamente van hierdie tempel gelê. Hy sal die tempel klaar bou.

Nou die begin fase van die tempel se herbou was baie stadig en mense het baie keer mismoedig geraak en daar gaan huil, party mense glo hulle het gehuil omdat hulle so bly was dat die tempel besig is om herbou te word. Ander het gehuil omdat dit gelyk het of niks gebeur nie, of omdat hulle net so skaam was oor die feit dat dit so stadig gaan het. Dit het gelyk of daar net ’n paar klippe op mekaar gesit is.

En soms voel ons so nie waar nie ons oefen en eet reg maar niks gebeur nie en jy raak mismoedig, jy begin moete doen met verhoudings maar jy voel niemand sien dit raak nie niemand waardeer jou nie. En jy wil opgee.

Vriende in die week het ek net op ’n stadium so opgewonde begin raak, en soos Braam vanoggend weer gesels het oor die gebou en die proses. Om te weet ek en jy het die voorreg om deel van die wonderwerk te wees en om te weet ons is amper daar.

As ek eerlik kan wees vir ’n oomblik daar was ’n tyd wat dinge lank stil gestaan het en dit net gevoel het gaan dit ooit gebeur en toe begin ons bou en toe kom daar tyd wat dinge weer stilstaan en ek wou mismoedig raak maar dan kom die Here en hy doen weer ’n wonderwerk en die stoele arriveer of iemand doen werk verniet of iemand buite die gemeente gee groot bydrae en dan besef ek die Here sal sy kerk bou hy nooi ons net saam vir die ride.

10 Die werk wat nou aan die gang is, lyk miskien klein en nie waffers nie. Maar moenie die waarde daarvan onderskat nie.

Ek hoop dat die vers bemoedig jou vandag. Ons kan eers die 2de klip pak as ons die eerste een gepak het. Baie keer moet ons net eers begin daai eerste stap neem. Ek glo die Here is bly wanneer ek en jy getrou is in die klein dinge.

Baie keer kyk ons na mense maar ons vergeet ons kyk na hulle soos die Engelsman sal sê highlight reëls maar ons sien nie wat behind the sense gebeur nie.

Ons lees van David en is soos sjoe hy was man na God se hart en David het Goliat verslaan en ons is soos ek wil ook my reuse oorwin ek wil ook my Goliats verslaan. Ons vergeet dat vir jare lank het David skape opgepas en het hy dag na dag met sy Slingervel geoefen en wilde diere weg gejaag van die skape af en soms hulle selfs doodgemaak. Hy was besig om te oefen om getrou te wees in die klein stappe sodat God hom later kon aanstel oor die groot goed.

Ons lees oor Daniel en ons is ek wil geloof soos Daniel hê. Hy was nie bang om vir sy geloof vir leeus gegooi te word nie, want hy het geglo alles sal ok wees. Maar ons vergeet dat Daniel het elke dag van sy lewe 3 vaste tye gehad wat hy gebid het en met God reconnect het en God gesoek het.

Hoe anders sal my en jou geloof nie lyk as ons 3 vaste tye het om met God te reconnect en sy wil te soek nie.

Vriende dis die klein goed wat niemand sien wat die resultaat bring wat almal soek.

En in die reeks gaan ons gesels oor die eending daai klein aanpassings in ons gedagtes in ons woorde en in ons gewoontes wat ons moet maak wat die groot verskil gaan maak.

Want wat jy dink begin die woorde word wat jy praat en die woorde wat jy sê word die gewoontes wat jy doen en jou gewoontes bepaal die jy word.

Die Bybel is vol van die een ding gedagte. David ’n man na God se hart weet julle wat was David se een ding? Ons lees dit in Psalm 27:4 Een ding vra ek van die Here,

en dit sal ek bly soek: om in die huis van die Here te bly al die dae van my lewe, om my te verbly in sy goedheid, en in sy tempel daaroor na te dink.

Vriende as jou een ding is om heeltyd in God se teenwoordigheid te wees raai wat jy kan ook genoem word man of vrou na God se hart.

As ons dink aan Martha en Maria kom, kom Jesus na dat Martha nou lekker omgekrap is want die koekies het gebrand en die teepot en koppies match nie met die doekie op die skinkbord nie en dan as sy vir Jesus vra pla dit hom nie dat haar suster nie haar help nie dan sê Jesus vir haar in Lukas 10:41-42 Maar die Here het geantwoord: “Marta, Marta, jy kwel jou tog oor so baie dinge! Daar is regtig net een ding wat nodig is om oor besorg te wees. Maria het dit ontdek – en Ek gaan dit nie van haar af wegneem nie.”

Paulus die beste Apostle van alle tye. Hy het nie die beste begin gehad nie, eers het hy Christene vervolg en doodgemaak toe verander die Here sy lewe. Hy begin toe rondtrek om die goeie nuus te verkondig. Hulle beweer 13 of 14 van die 27 boeke in die Nuwe Testament is deur Paulus geskryf. In van sy boeke dan skryf hy wat alles met hom gebeur het hoeveel keer hy geslaan is, skipbreuk gely het, is gepik deur ’n slang, gestenig maar hy hou aan en dan wonder jy hoekom en dan gee Paulus ons sy antwoord in Efesiërs 3:13 Nee, broers en susters, ek reken self nie dat ek al is wat ek moet wees nie, maar een ding is seker: ek vergeet dit wat agter my lê, en strek my uit na dit wat voorlê.

Nou vriende hier kom jou huiswerk vir die week en die reeks. Ons gaan nou baie gefokus raak. Ek wil hê dat jy nie net jou een ding sal kry nie, maar dat ons meer gefokus sal raak. Jy moet die week gaan bid en God vra dat hy vir jou een woord sal gee. Een woord wat jy opgaan fokus vir die res van die jaar en volgende jaar. Wat jou fokus gaan bepaal, wat jou beplanning gaan bepaal.

Vriende onthou een woord het baie krag.

Een woord van bemoediging kan iemand se lewe red, een woord van erkenning of dankbaarheid maak dat jy harde probeer, een daad van om verskoning vra kan ‘n huwelik red.

Vriende wat is jou een woord?

Ek wil jou aan moedig dat jy die week gaan stil raak en gaan bid en God soek en vra Here wat is my een woord wat ek vir die volgende jaar moet op fokus.

Vriende moet nie net ’n woord uit die lug ruk wat jy voel nie. Onthou ons het gesê baie keer hou ons nie by ons voornemens nie, want dis nie God geïnspireerd nie, dit kom uit ons self. Gaan en raak stil die week en vra die Here om ’n woord vir jou te gee. Dalk is dit rus, of geduld, genade, oefen, vrygewigheid, dankbaarheid, luister, gebed, stilte, ontwikkeling, verhoudings, geloof.

Sodra jy daai woord het gaan kies ‘n vers wat daai woord vas maak. Gaan google toe en as dit diensbaar is tik – diensbaar in die Bybel. Daar gaan klomp verse opkom en jy lees deur dit en lees deur dit tot een vers vir jou uit staan en jy maak daai jou vers vir die jaar.

Gaan en skryf daai woord en daai vers neer. Jy swot daai woord op wat is die sinonieme vir daai woord jy begin te bid te dink oor daai woord en fokus alles wat jy beplan en doen rondom daai woord.

Elke dag as jy opstaan staan jy op met daai vers en daai woord. Wanneer jy bid en stil raak vra jy die Here wat wil hy jou leer deur daai vers en daai woord.

Vriende my woord wat ek die week ontvang het, is dieper. Ek gaan begin dieper gaan in my verhouding met God, myself, die mense met wie ek lewe doen maar ook ’n soekende wêreld daarbuite. Ek gaan dieper begin gaan in my leierskap en die ontwikkeling daarvan.

Jesaja 54:2 “Maak jou woning groter. Span jou tent wyer, en moenie huiwer nie. Maak die tentlyne langer en slaan die penne dieper in.

Vriende wat se groot goed kan gebeur as ek en jy net een klein fokus skyf maak. Huwelike kan gesond word, families kan weer gesond wees, jy kan geestelik verdiep, ons kan weer begin om met doel te lewe, ons kan weer begin lewe en nie net meer oorleef nie. God se koninkryk op aarde kan gevestig word en soekers kan Hom vind.